И друг път съм споделяла как изглежда артелната, когато си на диво място. Важното е да има хладилни чанти с много лед за бирата :)
И кашонче с домати - български :) Не, че не сме яли от гръцките, но пластмасата не ни е по вкуса.
Най-важно е обаче да си имаш ловец, който да се грижи за прехраната :)
Тази година уловът си го биваше, въпреки конкуренцията от съседите! Наложи се да измислим начин за съхранение на октоподите, докато съберем целият улов за вечеря.
Напълнихме една от торбите с морска вода и пуснахме октоподите вътре.
Подсилихме ситуацията с една торба за пазаруване
и окачихме уловът на дървото :)
В случаите, когато октопода беше по-голям директно го подготвяхме за варене.
Ловецът на октоподи.
Почистване на октоподи.
След толкова часове във водата е нормално очилата да си личат по-дълго време :)
Така изглеждаше закуската.
Ако бяхме останали по-дълго време, можеше и бизнес да развием - с домати :)
Нямам идея Сашо къде го намери,
но и саксия ми намери :)
Тиквички и патладжан са много добре мезе за изстуденото винце.
Слагате ги в една торба, правите няколко малки дупки и закачате да се отцедят :)
Салатата рядко правим в посуда,
по-често използваме торбички за продукти.
Октоподите, след като са сварени ги приготвяме със зехтин, сол, черен пипер, чесън, морков, лимон и бяло винце.
И с коктейли разполага бара :)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар