14 август 2014 г.

На палатка 2013 - 6 - Октоподи и бяло вино


И друг път съм споделяла как изглежда артелната, когато си на диво място. Важното е да има хладилни чанти с много лед за бирата :)



 
И кашонче с домати - български :) Не, че не сме яли от гръцките, но пластмасата не ни е по вкуса.
 
Най-важно е обаче да си имаш ловец, който да се грижи за прехраната :)

 
 
Тази година уловът си го биваше, въпреки конкуренцията от съседите! Наложи се да измислим начин за съхранение на октоподите, докато съберем целият улов за вечеря.

Напълнихме една от торбите с морска вода и пуснахме октоподите вътре.

Подсилихме ситуацията с една торба за пазаруване

и окачихме уловът на дървото :)
 
В случаите, когато октопода беше по-голям директно го подготвяхме за варене.


 
 
Ловецът на октоподи.

 
Почистване на октоподи.

След толкова часове във водата е нормално очилата да си личат по-дълго време :) 
 
Така изглеждаше закуската.

 
Ако бяхме останали по-дълго време, можеше и бизнес да развием - с домати :)

Нямам идея Сашо къде го намери,

но и саксия ми намери :)


 
Тиквички и патладжан са много добре мезе за изстуденото винце.

Слагате ги в една торба, правите няколко малки дупки и закачате да се отцедят :)
 
Салатата рядко правим в посуда,
 
по-често използваме торбички за продукти.
 
Октоподите, след като са сварени ги приготвяме със зехтин, сол, черен пипер, чесън, морков, лимон и бяло винце.
 






 
И с коктейли разполага бара :)


 
Добър апетит!
 
 
 
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар