Всеки ден започваше така...
Някои вече са станали, други още спят.
Някои вече са станали, други още спят.
След излюпване на целия екипаж идва ред и на закуската
Ето така се ходи към "Алеята на Славата" :)
Един кратък поглед на артелната в базата
Е друго си е голямата палатка, в предверието беше основната част от артелната
Вълшебният куфар - идеална работа ни свърши, всичко беше прибрано, но всеки можеше да си рови на спокойствие :)
Така прекарвахме следобедите
Този сладур беше уникален - дойде и ме попита може ли да играем заедно и направихме няколко игри :)
Едни цъкаха табла, други релаксираха на хамака
Така стояха нещата в кухнята
Главния готвач се нуждае от асистенти
Софрата в различни варианти
Купона
Имаше и такива забавни вечери :)
поддръжка на легловата база по никое време :)
тестване на легловата база
Дуди е свежарка
Но не може да се каже същото и за нас двете :)
Не, не спя но и ми е трудно да кажа точно какво правя :)
Ето още една свежарка - Радо
Не плача, тук се заливам от смях :)
така действа виното :)
това мисля че е фазата "ти мене уважаваш ли ме?" :)
купон, купон но героите са уморени
Но това не пречи да пеем :)
Преди финалните надписи на вечерта :)
Проверка на любимия и целувка за лека нощ :)
Пускаме кепенците
и ви казваме лека нощ с Мюмюн :)
Ама прекалявате с тези октоподи ;) - като не черпите, поне кажете как ги приготвяте, аз не смея в домашни условия да си помисля само, а камо ли на теферич :) :) :)
ОтговорИзтриванеЗа рецептата - сериозно, ако може - моляяяяяяяя!
Рецептата никога не е ясна – или по-скоро всеки път е различна :)
ОтговорИзтриванеИмам спомени, че съм ги пускала живи във вряща вода да се сварят и после ги почистваме. (Това май беше в началото, когато не знаехме как се прави).
Иначе предварително се почистват - маха се клюна и песъчинките от качулката и после ги сваряваме. Във водата слагаме коркови тапи от вино, което преди това сме консумирали на морския бряг в добра компания. Коркът съдържа ензим, който прави месото на октопода по-крехко.
В зависимост от това колко е голям октопода се вари различно. По-малките около 20-30 мин. След това режем на парченца, че сме много народ и ги печем на тигана със зехтин, сол, черен пипер, лимон (обикновено това са наличните подправки), понякога слагаме и бяло вино и гарнираме със зеленчуци на тиган (морков, тиквичка, чесън).
Знам, че може да се маринова преди да се запече на тигана, но не сме пробвали до сега.
Много е важно да уцелиш времето за варене, както и времето за печене – защото в противен случай стават жилави.
Наздраве и приятен апетит от нас :)