18 март 2013 г.

Greece August 2012 - Част 6 - Всеки ден така...

Всеки ден започваше така... 
Някои вече са станали, други още спят.

След излюпване на целия екипаж идва ред и на закуската


 Ето така се ходи към "Алеята на Славата" :)

Един кратък поглед на артелната в базата


Е друго си е голямата палатка, в предверието беше основната част от артелната

Вълшебният куфар - идеална работа ни свърши, всичко беше прибрано, но всеки можеше да си рови на спокойствие :)



Така прекарвахме следобедите





Този сладур беше уникален - дойде и ме попита може ли да играем заедно и направихме няколко игри :)


Едни цъкаха табла, други релаксираха на хамака
  


Така стояха нещата в кухнята

Главния готвач се нуждае от асистенти







Софрата в различни варианти


Купона




Имаше и такива забавни вечери :)



поддръжка на легловата база по никое време :)


тестване на легловата база




Дуди е свежарка

Но не може да се каже същото и за нас двете :)



Не, не спя но и ми е трудно да кажа точно какво правя :)

Ето още една свежарка - Радо

Не плача, тук се заливам от смях :)


така действа виното :)



това мисля че е фазата "ти мене уважаваш ли ме?" :)


купон, купон но героите са уморени


Но това не пречи да пеем :)

Преди финалните надписи на вечерта :)

Проверка на любимия и целувка за лека нощ :)

Пускаме кепенците

и ви казваме лека нощ с Мюмюн :)

2 коментара:

  1. Ама прекалявате с тези октоподи ;) - като не черпите, поне кажете как ги приготвяте, аз не смея в домашни условия да си помисля само, а камо ли на теферич :) :) :)
    За рецептата - сериозно, ако може - моляяяяяяяя!

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептата никога не е ясна – или по-скоро всеки път е различна :)

    Имам спомени, че съм ги пускала живи във вряща вода да се сварят и после ги почистваме. (Това май беше в началото, когато не знаехме как се прави).
    Иначе предварително се почистват - маха се клюна и песъчинките от качулката и после ги сваряваме. Във водата слагаме коркови тапи от вино, което преди това сме консумирали на морския бряг в добра компания. Коркът съдържа ензим, който прави месото на октопода по-крехко.

    В зависимост от това колко е голям октопода се вари различно. По-малките около 20-30 мин. След това режем на парченца, че сме много народ и ги печем на тигана със зехтин, сол, черен пипер, лимон (обикновено това са наличните подправки), понякога слагаме и бяло вино и гарнираме със зеленчуци на тиган (морков, тиквичка, чесън).
    Знам, че може да се маринова преди да се запече на тигана, но не сме пробвали до сега.

    Много е важно да уцелиш времето за варене, както и времето за печене – защото в противен случай стават жилави.

    Наздраве и приятен апетит от нас :)

    ОтговорИзтриване